Skolehage og undervisning for bærekraftig utvikling

blomster

Våren 2017 ble de første pallekarmene satt opp på en gressplen i skolegården. Elever gravde ned noen poteter og sådde litt blomsterfrø. På kort tid har hagen vår vokst! Med støtte fra Bymiljøetaten, Den naturlige skolesekken og bydel Stovner har skolen nå mange dyrkekasser og bed, automatisert solcelledrevet vanningssystem, bigård med honningproduksjon og et lite drivhus. Vi dyrker økologisk og denne sesongen dyrker vi mest snittblomster til til ungdomsbedriftene på skolen. En bygg- og anleggsklasse skal gå i gang med bygging av et vaktelhus!

Den lokale organisasjonen Lif Laga har etablert en stor eplehage, Kunnskapshagen, på skolens tomt. Dette skal bli en møteplass hvor unge og gamle kan møtes og lære av hverandre.

Gjennom observasjoner og opplevelser i skolehagen lærer våre elever om hvordan fellesfag, yrkesfag og samfunn henger sammen. Vi ønsker å gi ungdom nærhet til og kunnskap om naturen slik at de bedre kan forstå hva bærekraftig utvikling handler om, knytte kunnskapen til eget liv, eget forbruk og fremtidens arbeidsplasser. Stovner vgs heier på miljøhovedstaden Oslo 2019!

En lærer har hovedansvar for daglig drift og det pedagogiske knyttet opp mot hagen. Er du nysgjerrig på det vi driver med - ta gjerne kontakt med Stine som er skolens agropedagog.

 

blå blomst
Birøkting
Dyrkekasse
solsikke
Stovner vgs rugekasse

Årets grønne bedriftene er nå i etableringsfasen...

Skoleåret 2019/2020 skal elever

  • selge blomsterkranser
  • selge honning
  • drive utleie av rugemaskin
  • selge tulipaner 
  • kanskje selge agurker

 

Mer info kommer...