Skolehage og undervisning for bærekraftig utvikling

blomster

Våren 2017 ble de første pallekarmene satt opp på en gressplen i skolegården. Elever gravde ned noen poteter og sådde litt blomsterfrø. På kort tid har hagen vår vokst! Med støtte fra Bymiljøetaten, Den naturlige skolesekken og bydel Stovner har skolen nå mange dyrkekasser og bed, automatisert solcelledrevet vanningssystem, bigård med honningproduksjon og et lite drivhus. Vi dyrker økologisk og denne sesongen dyrker vi mest snittblomster. 

Den lokale organisasjonen Lif Laga hjelper en ungdomsbedrift, Epleheltene, med å etablere en egen stor eplehage med 30 trær på skolens tomt. 

Gjennom observasjoner og opplevelser i skolehagen lærer våre elever om hvordan fellesfag, yrkesfag og samfunn henger sammen. Vi ønsker å gi ungdom nærhet til og kunnskap om naturen slik at de bedre kan forstå hva bærekraftig utvikling handler om, knytte kunnskapen til eget liv, eget forbruk og fremtidens arbeidsplasser. Stovner vgs heier på miljøhovedstaden Oslo 2019!

En lærer har hovedansvar for daglig drift og det pedagogiske knyttet opp mot hagen. Er du nysgjerrig på det vi driver med - ta gjerne kontakt med Stine som er skolens agropedagog.

 

blå blomst