Bærekraftig utvikling & urbant landbruk

blomster

Våren 2017 ble de første pallekarmene satt opp på en gressplen i skolegården. Elever gravde ned noen poteter og sådde litt blomsterfrø. På kort tid har hagen vår vokst! Med støtte fra Bymiljøetaten, Den naturlige skolesekken og bydel Stovner har skolen nå mange dyrkekasser og bed, automatisert solcelledrevet vanningssystem, bigård med honningproduksjon og et lite drivhus. En bygg- og anleggsklasse er i gang med bygging av et vaktelhus!

Den lokale organisasjonen Lif Laga har etablert en stor eplehage, Kunnskapshagen, på skolens tomt. Dette skal bli en møteplass hvor unge og gamle kan møtes og lære av hverandre.

Gjennom observasjoner og opplevelser i skolehagen lærer våre elever om hvordan fellesfag, yrkesfag og samfunn henger sammen. Vi ønsker å gi ungdom nærhet til og kunnskap om naturen slik at de bedre kan forstå hva bærekraftig utvikling handler om, knytte kunnskapen til eget liv, eget forbruk og fremtidens arbeidsplasser. Bærekraftig utvikling er et av tre kjerneelement i nye læreplaner som innføres august 2020.

En egen agropedagog har hovedansvar for daglig drift og det pedagogiske knyttet opp mot hagen. Er du nysgjerrig på det vi driver med - ta gjerne kontakt.

blå blomst