Hovedseksjon

Naturbruk Vg2

Eplehagen

Vg2 Heste- og dyrefag

Passer for deg som er veldig glad i dyr. Vår nærmeste nabo er Øvre Fossum Gård ridesenter med 50 hester og en besøksgård med griser, ender, høns, geiter og kaniner. I en naturbruksklasse går det inntil 15 elever sammen og du får en kontaktlærer som følger deg ekstra tett. Klasserommet på skolen ligger nærme våre uteområder og ved vårt fine skolebibliotek, hvis du ønsker ekstra arbeidsro eller hvile. Vi har også tilgang til Øvre Fossum Gård. Du vil få undervisning i naturbruksfagene

Du har også fellesfagene kroppsøving, norsk og samfunnskunnskap med de andre naturbrukselevene. I tillegg kan du velge å ta ett programfag fra studiespesialisering (kjemi 1, matte S1, psykologi, entrepenørskap, engelsk) dersom du planlegger et studieforberedende løp med Vg3.

Vg2 Landbruk og gartnernæring

Passer for deg som trives med planter, dyrking, bier og liker å være utendørs. Vi har drivhus, bed, bikuber, eplehage og hydroponisk dyrkerom hvor mye praktisk arbeid vil skje. I en naturbruksklasse går det inntil 15 elever sammen og du får en kontaktlærer som følger deg ekstra tett. Klasserommet på skolen ligger nærme våre uteområder og ved vårt fine skolebibliotek, hvis du ønsker ekstra arbeidsro eller hvile. Vi har også tilgang til Øvre Fossum Gård. Du vil få undervisning i naturbruksfagene

Du har også fellesfagene kroppsøving, norsk og samfunnskunnskap med de andre naturbrukselevene. I tillegg kan du velge ett programfag fra studiespesialisering (kjemi 1, matte S1, psykologi, engelsk, entrepenørskap) dersom du planlegger et studieforberedende løp med Vg3.

Vg2 Skogbruk

Passer for deg som er interessert i maskiner, liker praktisk arbeid og kan tenke deg å jobbe i skogen. Vi har tilgang til skogsområder i Østmarka. I en naturbruksklasse går det maks 15 elever sammen og du får en kontaktlærer som følger deg ekstra tett. Klasserommet på skolen ligger nærme våre uteområder og rett ved vårt fine skolebibliotek, hvis du ønsker ekstra arbeidsro eller hvile. Vi har også tilgang til Øvre Fossum Gård. Du vil få undervisning i naturbruksfagene

Du har også fellesfagene kroppsøving, norsk og samfunnskunnskap sammen med naturbruksklassen din. I tillegg kan du velge ett programfag fra studiespesialisering (kjemi 1, matte S1, psykologi, entrepenørskap, engelsk ) hvis du planlegger et studieforberedende løp med Vg3.

Vg2 Anleggsgartner

Har du fullført Naturbruk Vg1 kan du søke Vg2 Anleggsgartner. Dette passer for deg som liker å jobbe utendørs med praktiske oppgaver, er nøyaktig og har estetisk sans. Les mer om dette tilbudet her.

Årets lærere 2023-2024

Siri 

Siri.jpg

Ranveig

Screenshot_20230816_170953_Messenger.jpg

Eirik 

MicrosoftTeams-image (31).png

Karoline 

MicrosoftTeams-image (1).png

Stine

IMG_20220217_120159_472.jpg

Bendik (norsk)

MicrosoftTeams-image.png

Even (samfunnskunnskap)

DSC_0426.JPG

Håvard (kroppsøving)

Håvard.jpg

 

Spørsmål?

Ta kontakt med avdelingsleder for naturbruk

Bjarne Asgrimplass

 

Kjekt å vite om faglig fordypning

Hest og hund: Du trenger ikke å eie din egen hest eller hund. Øvre Fossum ridesenter er rett ved skolen og mange av våre ansatte har hund. 

Friluftsliv: Friluftsliv kan være utstyrskrevende. Skolen har et lager med moderne utstyr som lånes bort til elever som mangler utstyr. Vi har tursekker, 5-sesongs telt, hengekøyer, soveposer, liggeunderlag, våtdrakter, klatreutstyr, flytevester, stormkjøkken, regntøy, kanoer m.m.

Birøkt: Birøkt er utstyrskrevende. Du trenger ikke ha tilgang til egen bikube, du bruker skolens bikuber og utstyr. 

Maskinfører: Du bør ha tatt trafikalt grunnkurs.