Hovedseksjon

Kjøretøy Vg2

Dekkskift

Det er stor etterspørsel etter fagutdannede med mekanisk bakgrunn. Jobbmulighetene er mange og varierte. Vi tilbyr VG2-programmet kjøretøy som bygger på VG1-programmet teknikk og industriell produksjon. Utdannelsen legger grunnlag for å tegne lærekontrakt i bilfaget - lette kjøretøy, bilfaget - tunge kjøretøy, motorsykkelfaget, bilskadefaget, karosserimaker-, motormekaniker- og hjulutrustningsfaget.

Elevene får grunnleggende kunnskaper om ulike kjøretøys oppbygging og funksjon, slik at de kan spesialisere seg i ulike fagretninger. Fagarbeidere innenfor de ulike retningene skal kunne reparere og vedlikeholde ulike typer kjøretøy med gammel teknologi og kjøretøy basert på dagens teknologi. I Oslo er planen at alle privatbiler som selges i 2025 skal være elektriske. Det er ingen tvil om at det blir stort behov for bilmekanikere som også kan programmering og håndtere elektroniske systemer.

Stovner vgs har som ambisjon om å bli Norges beste på elbil. Vi er allerede langt fremme fordi vi har lærere med faglig fordypning i elbilteknologi fra OsloMet og skolen eier 1 hybrid og 2 elbiler. Undervisningen om elbil starter allerede på vg1 med teknikk- og industriell produksjon. 

Les om yrkesveier på Vilbli.

 

 

Stovner vgs best på elbil

Eksamen og karakterer

Du kan bli trukket til eksamen i norsk (skriftlig eller muntlig) eller samfunnskunnskap (muntlig).

 

Du skal ha tverrfaglig eksamen, men du må ha bestått alle programfag og YFF for å få beholde karakteren på tverrfaglig eksamen.

 

Fagene dine dette året:

  • norsk (fellesfag)
  • samfunnskunnskap (fellesfag)
  • kroppsøving (fellesfag)
  • dokumentasjon og kvalitet (programfag)
  • verkstedarbeid (programfag)
  • yrkesfaglig fordypning (YFF)

Alle fag er avsluttende og du må bestå for å få fagbrev og/eller vitnemål etter påbygging til generell studiekompetanse.