Hovedseksjon

Kjøretøy Vg2

Dekkskift

Det er stor etterspørsel etter fagutdannede med mekanisk bakgrunn. Jobbmulighetene er mange og varierte. Vi tilbyr VG2-programmet kjøretøy som bygger på VG1-programmet teknikk og industriell produksjon. Utdannelsen legger grunnlag for å tegne lærekontrakt i bilfaget - lette kjøretøy, bilfaget - tunge kjøretøy, motorsykkelfaget, bilskadefaget, karosserimaker-, motormekaniker- og hjulutrustningsfaget.

Elevene får grunnleggende kunnskaper om ulike kjøretøys oppbygging og funksjon, slik at de kan spesialisere seg i ulike fagretninger. Fagarbeidere innenfor de ulike retningene skal kunne reparere og vedlikeholde ulike typer kjøretøy med gammel teknologi og kjøretøy basert på dagens teknologi. I Oslo er planen at alle privatbiler som selges i 2025 skal være elektriske. Det er ingen tvil om at det blir stort behov for bilmekanikere som også kan programmering og håndtere elektroniske systemer. Undervisningen om elbil starter allerede på vg1 med teknikk- og industriell produksjon. 

Les om yrkesveier på Vilbli.

 

 

Eksamen og karakterer

Du kan bli trukket til eksamen i norsk (skriftlig eller muntlig) eller samfunnskunnskap (muntlig).

 

Du skal ha tverrfaglig eksamen, men du må ha bestått alle programfag og YFF for å få beholde karakteren på tverrfaglig eksamen.

 

Fagene dine dette året:

  • norsk (fellesfag)
  • samfunnskunnskap (fellesfag)
  • kroppsøving (fellesfag)
  • dokumentasjon og kvalitet (programfag)
  • verkstedarbeid (programfag)
  • yrkesfaglig fordypning (YFF)

Alle fag er avsluttende og du må bestå for å få fagbrev og/eller vitnemål etter påbygging til generell studiekompetanse.