Hovedseksjon

Overflateteknikk Vg2

byt

Det er stor etterspørsel etter faglærte malere og gulvleggere. Her på Stovner videregående skole tilbyr vi overflateteknikk VG2, som bygger videre på Bygg og anlegg VG1. Utdannelsen danner grunnlag for lærekontrakt i malerfaget, gulvleggerfaget eller industrimalerfaget.

Elevene får grunnleggende kunnskaper om ulike underlag å male på, hvordan behandle og vedlikeholde ulike overflater, fargelære, tapetsering, rehabilitere og legge nytt gulvbelegg, innendørsmaling og utendørsmaling og stort fokus på helse, miljø og sikkerhet.

Opplæringen i faget skal og utvikle evne til fleksibilitet, kreativitet og kritisk vurdering og legge grunnlaget for videreutvikling av egen kompetanse.

Vi er også så heldig å ha opplæringskontoret for malerfaget i samme verksted som oss, de bistår med utplassering i bedrift og lærekontrakt i faget.

Les om yrkesveier på Vilbli.

Vi er eneste skole i Oslo som tilbyr overflateteknikk

Eksamen og karakter

Du kan bli trukket til eksamen i norsk (skriftlig eller muntlig) eller samfunnskunnskap (muntlig).

 

Du skal ha tverrfaglig eksamen, men du må ha bestått alle programfag og YFF for å få beholde karakteren på tverrfaglig eksamen.

 

Fagene dine dette året:

  • norsk (fellesfag)
  • samfunnskunnskap (fellesfag)
  • kroppsøving (fellesfag)
  • forbehandling og påføring (programfag)
  • helse, miljø, sikkerhet og kvalitet (programfag)
  • yrkesfaglig fordypning (YFF)

Alle fag er avsluttende og du må bestå dem for å få fagbrev og/eller vitnemål etter påbygging til generell studiekompetanse.