Vitnemål og kompetansebevis

Eldre lærer hjelper ung gutt.

Hva er et vitnemål?

Et vitnemål er dokumentasjon på at du har fullført og bestått Vg1, Vg2 og Vg3 (eller Vg4 påbygg). På studiespesialiserende og påbygging fører dette til studiekompetanse og på yrkesfag fører dette til yrkeskompetanse.Eksempel

Hva er et kompetansebevis?

Kompetansebevis er dokumentasjon på gjennomført fag på videregående opplæring. Dette lages til elever som har fullført deler av videregående opplæring, for eks. etter 2 år på yrkesfag eller hvis man ikke har bestått alle fag etter Vg3 på ST eller påbygging til generell studiekompetanse.

Viktig informasjon for deg som er elev hos oss nå og skal ha vitnemål:

Skolen laster opp vitnemålet digitalt i Samordna opptak, mens du som elev plikter å logge deg inn og sjekke at vitnemålet er der og at det stemmer innen fristen - se dato i orange boks til høyre. Hvis vitnemålet ikke ligger i Samordna opptak, om du mener noe er feil eller trenger originalen MÅ du møte på skolen når det er avhenting av vitnemål/kompetansebevis. (Se orange boks til høyre)

Noen studiesteder henter ikke dokumentasjon fra Samordna opptak. De krever kopi av originaldokumentet tilsendt eller at du scanner og sender det. Dette kan ikke skolen gjøre for deg og det er derfor viktig at du henter vitnemålet - se dato i orange boks til høyre. Hvis du ikke henter det selv, vil det bli sendt med post dagen etter avhenting. Skolen bruker adressen du er registrert med i elevregisteret. Ønskes vitnemålet sendt til annen adresse, må du på forhånd ha levert en ferdig frankert konvolutt med korrekt adresse i resepsjonen.

Hvis du har levert klage på karakter vil du ikke få utlevert vitnemål før klagen er behandlet. Innen 1.juli skal normalt all behandling av klage på karakter være gjennomført. Vitnemålet blir lastet opp digitalt i Samordna Opptak. Vitnemål og kompetansebevis sendes hjem i posten hvis du ikke avtaler å hente det selv på skolen. Vi vil normalt ringe deg én gang når vi har klagesvaret klart. Du kan spørre om mer informasjon om dette når du leverer klagen.

Hvis du ikke har bestått alle fag eller vært syk på eksamen, får du ikke vitnemål, men et kompetansebevis. Kompetansebevis får du kun på papir. Hvis du skal sende eller laste det opp digitalt, må du scanne og sende/laste opp selv.

Viktig informasjon til tidligere elever som skal ha vitnemål:

Hvis du fullførte skolegangen på Stovner vgs men har forbedret karakterer i etterkant gjennom NUS-eksamen eller som privatist, kan vi skrive ut vitnemål/kompetansebevis til deg. Du må ta kontakt på e-post i god tid med fagkonsulent Gun Sørensen på gun.sorensen@ude.oslo.kommune.no og oppgi følgende:

• Fullt navn og fødselsnr
  • siste skoleår du gikk hos oss
  • om det er fag du vil ha med/ha fjernet
  • om det er nye karakterer du vil ha med
  • om du venter på eksamenskarakter i noen fag
  • telefonnr og full adresse

Vi får mange henvendelser og utsteding av vitnemål er tidkrevende arbeid, så ta kontakt i god tid. På våren kan det være flere ukers behandlingstid. Hvis du venter på et eksamensresultat, send e-post når du har meldt deg opp til eksamen og samme dag eksamensresultatene blir offentliggjort.

Spørsmål sendes til studieinspektør Merete Smedsvik: merete.smedsvik@ude.oslo.kommune.no

Datoer våren 2017

• Mandag 26.juni innen kl 11.00 = Skolen laster opp vitnemål til Samordna opptak
  • Mandag 26.juni mellom kl. 12.00 og 14.00 = Henting av vitnemål og kompetansebevis ved resepsjonen, for dem som ikke har klaget.
  • Innen 1.juli = Elever som har klaget på karakter og fullført og bestått, får lastet opp nytt vitnemål  i Samordna opptak hvis karakteren er endret etter klage. Skolen ringer én gang for å gi beskjed og sender vitnemål/kompetansebevis hjem hvis ikke annet blir avtalt