Biblioteket

biblioteket Stovner vgs

Vår egen bibliotekar Mona vil gjerne hjelpe deg med tips til gode bøker og kilder til skolearbeidet.

Stovner vgs sitt biblioteket har et stort utvalg av skjønnlitterære bøker på norsk, nynorsk, spansk, tysk, fransk og engelsk. I tillegg er bokhyllene fylt med fagbøker, aviser, magasiner, filmer på dvd, lydbøker, oppslagsverk og ordbøker for mange språk. Her kan elever sitte i ro og fred og jobbe med skolearbeid. Det er to datamaskiner tilgjengelige, og to printere som elever kan bruke. Utenfor selve biblioteket, oppe på galleriet til auditoriet, er det et rolig område hvor elever kan jobbe og spise samtidig.

Elever kan gjerne komme med forslag til hva som kan kjøpes inn til biblioteket av gode bøker og filmer. Ikke vær redd for å ønske deg noe! Mona kan også ta imot mindre grupper for veiledning, og også høytlesning.

Mona har jobbet på Stovner vgs i mange år. Hun er utdannet bibliotekar i Libanon, hvor hun også jobbet som politisk journalist.  I dag anmelder hun av og til norske fagbøker/ romaner om Midtøsten som publiseres i utenlandske nettaviser. Mona liker å formidle litteratur til ungdom og hun kan mye om litteratur fra hele verden. Spesielt anbefaler hun ungdom å lese klassikere fra Russland, Midtøsten, Japan, Latinamerika, Storbritannia -  og også fra Norge. Det er kjempefint for flerkulturell ungdom å lese norske historiske romaner; selv sier hun at hun har lært utrolig mye om det norske samfunnet gjennom å lese norsk litteratur.

Ifølge Mona liker dagens Stovnerelever å lese både romaner og kortere noveller. Gutter leser typisk biografier om helter, biblioteket har mange bøker om fotballstjerner. Mange jenter liker godt å lese kjærlighetshistorier, gjerne om umulig kjærlighet blandet med Fantasy-sjangeren.

Biblioteket er åpent mandag til fredag mellom 08:15 – 15:45. Under lunsj er det stengt 11:30-12:00

Velkommen!

Stovner vgs bibliotek

Mikromarc

På dette nettstedet kan du søke selv blant et stort antall bøker og andre dokumenter. Finner du noe du liker kan du også reservere eller bestille tittelen. Hvis du logger deg inn får du oversikt over alle dine lån, og kan også fornye lånene.

Mikromarc websøk

Trenger du hjelp? Spør Mona på biblioteket.

Epost: mona.faour@osloskolen.no

Filmer Stovner vgs