Studiespesialisering Vg2 og Vg3

studiespesialisering

Har du lyst å bli advokat, jurist, psykolog, sykepleier, radiograf (røntgen), siviløkonom, leder, eiendomsmegler, journalist, lærer, drive egen bedrift eller med salg og markedsføring, eller kanskje noe helt annet som krever høyere utdanning? Eller kanskje du ikke vet hva du vil studere ennå? Da er språk, samfunnsfag og økonomi riktig programområde for deg. Vitnemål med SSØ-fag gir deg tilgang til de aller fleste studier, så du trenger ikke vite nå hva du vil studere - det er helt greit!

Er du kjempeflink i matematikk og naturfag og har lyst til å bli lege, arkitekt eller sivilingeniør? Er du interessert i å oppdage fenomener du ikke visste eksisterte? Har du lyst til å utfordre nysgjerrigheten og utforskertrangen i deg? Da passer kanskje realfagene for deg.

Studiespesialisering er et treårig utdanningsprogram. Ved å velge dette programmet, legges grunnlaget for å studere videre ved en høgskole eller et universitet i Norge eller utlandet. Uansett om du tar programfag innen realfag eller språk-, økonomi og samfunnsfag, blir det arrangert studietur til Berlin i Vg3.

Les mer om programfagene vi tilbyr her på nettsiden vår under "Fagtilbud" og om videregående utdanning på Vilbli.

Viktig for nye elever ved Stovner vgs

Hvis du ikke gikk på Stovner vgs da du valgte fag vet ikke vi hvilke programfag, matematikk (Vg2) og fremmedspråk du ønsker. Det lønner seg å sende mail til skolen før skolestart (helst en uke før) og forklare hvilke fag du ønsker. Hvis du venter til etter skolestart, kan det være du oppdager at faggrupper er fulle eller at vi ikke har fag du forventer.

Se Om fagvalg for Vg2 eller Om fagvalg for Vg3 for hvilke fag vi tilbyr og hvilke kombinasjoner som er mulige.

Om eksamen og karakterer på studiespesialisering Vg2

De avsluttende fagene får du standpunktkarakter i, de kommer på vitnemålet og du kommer opp i eksamen i ett av dem.

Følgende fag får du standpunktkarakter i og du kommer opp i eksamen i ett av dem på Vg2:

• Annet fremmedspråk nivå I og nivå II
  • Matematikk
  • Programfag

Følgende fag får du terminkarakter i (de fortsetter på Vg3):

• Annet fremmedspråk nivå I+II
  • Kroppsøving
  • Norsk
  • Historie

NB! Disse fagene teller like mye som de øverste ved inntak til Vg3. Karakterene 1 og IV i disse fagene kan føre til at du må gå Vg2 på nytt eller at du ikke kommer inn på programområdet/skole du ønsker på vg3, i tillegg til at du kanskje kan for lite i fagene til å klare dem på Vg3.

Informasjon om programfagene finner du her på hjemmesiden vår, under "Fagtilbud"

Her er lenke til mer om fellesfagene: https://www.vilbli.no/?Program=V.ST&Side=1.2&Kurs=V.STUSP1----_V.STREA2----

Eksamen og karakterer på studiespesialiserende, Vg3

Alle skal opp i norsk skriftlig eksamen på Vg3.

I tillegg skal alle trekkes i tre fag. Hovedregelen er at du trekkes i to skriftlige og en muntlig.

Se mer under eksamen, eksamenskarakterer, vitnemål og karakterer