Studiespesialisering Vg2 og Vg3

studiespesialisering

Har du lyst å bli advokat, jurist, psykolog, sykepleier, radiograf (røntgen), siviløkonom, leder, eiendomsmegler, journalist, lærer, drive egen bedrift eller med salg og markedsføring, eller kanskje noe helt annet som krever høyere utdanning? Eller kanskje du ikke vet hva du vil bli enda? Da er språk, samfunnsfag og økonomi riktig programområde for deg. Vitnemål med SSØ-fag gir deg tilgang til de aller fleste studier, så du trenger ikke vite nå hva du vil studere - det er helt greit!

Er du kjempeflink i matematikk og naturfag og har lyst til å bli lege, arkitekt eller sivilingeniør? Er du interessert i å oppdage fenomener du ikke visste eksisterte? Har du lyst til å utfordre nysgjerrigheten og utforskertrangen i deg? Da passer kanskje realfagene for deg.

Studiespesialisering er et treårig utdanningsprogram. Ved å velge dette programmet, legges grunnlaget for å studere videre ved en høgskole eller et universitet i Norge eller utlandet. Uansett om du tar programfag innen realfag eller språk-, økonomi og samfunnsfag, blir det arrangert studietur til Berlin i Vg3.

Les mer om programfagene vi tilbyr her på nettsiden vår under "Fagtilbud" og om videregående utdanning på Vilbli.

Viktig for nye elever ved Stovner vgs

Hvis du ikke gikk på Stovner vgs da du valgte fag vet ikke vi hvilke programfag, matematikk (Vg2) og fremmedspråk du ønsker. Det lønner seg å sende mail til studieinspektør Merete Smedsvik før skolestart (helst en uke før) og forklare hvilke fag du ønsker. Hvis du venter til etter skolestart, kan det være du oppdager at faggrupper er fulle eller at vi ikke har fag du forventer.

Se Om fagvalg for Vg2 eller Om fagvalg for Vg3 for hvilke fag vi tilbyr og hvilke kombinasjoner som er mulige. E-post til studieinspektør: merete.smedsvik@ude.oslo.kommune.no