Studietur til Berlin i vg3

Studietur til Berlin Vg3

Hvert år reiser studiespesialisering Vg3 på skoletur til Berlin. Berlin har mye å by på kulturelt, vitenskapelig og historisk. Elevene har derfor en unik mulighet til å få dekket mange av læreplanmålene i de forskjellige fagene på en spennende måte.

I løpet av de fem dagene i Berlin besøker vi flere museer. Europa på 1900-tallet kan ikke forstås uten Berlin og Tyskland. Stikkord her er: Imperialisme, to verdenskriger, nazisme og Holocaust, muren, kald krig og Tysk og europeisk samling.
Pergamonmuseet, et av Tysklands største museer, er et annet spennende reisemål på planen. Museet viser fram historiske gjenstander fra hele verden, og har blant annet en enorm samling med islamsk kunst. Museet ble bygget for å gi plass til alle de store tingene tyske arkeologer gravde frem i  Midtøsten, og gir oss muligheten se disse kulturskattene med egne øyne.

Vi besøker Olympiastadion. Dere får vi en omvising som viser både det gamle, historiske bygget som hadde stor betydning under OL i 1936 og som fortsatt er imponerende i dag -  og den moderne arenaen som brukes av Bundesligaklubben Hertha BSC Berlin, til å spille Championsleaguekamper og til store konserter og arrangementer. 

Fra 1951 til gjenforeningen av Tyskland, ble politiske fanger ofte anholdt av Det østtyske hemmelige polit. De ble utsatt for umenneskelige forhold i fengselet Hohenschönhausen. Vi besøker minnesmerket, og blir vist rundt av vitner. Ellers reiser vi på guidet busstur i Berlin, tar en båttur på Spree, har sosialt samvær med "bli kjent rebus", morgentrening, spill, moro på hotellet, samt fellesmiddag på restaurant.