Gjenåpning av skolen

Stovner vgs epleblomst

Etter mange uker med hjemmeundervisning starter vi fra 11. mai med en del undervisning på skolen. Dette gjelder alle klasser. Men for å unngå smitte, vil det fortsatt være en del hjemmeundervisning.

Vi gleder oss til å møte deg igjen!

Du vil få informasjon fra din kontaktlærer eller avdelingsleder om hvordan opplegget blir for din klasse/trinn. Det er viktig at du følger godt med på dette.

Det er svært strenge regler for at vi ikke skal få spredning av smitte. Her er de viktigste reglene du trenger å vite om før du kommer på skolen:

• HOLD DEG HJEMME HVIS DU ER SYK: Selv om du bare er litt forkjølet, skal du ikke komme på skolen!
  • HOLD AVSTAND: Du må alltid holde minst en meters avstand, helst 2 meter til andre personer - både elever, lærere og andre ansatte. Det gjelder både ute i skolegården og inne i bygget. Det betyr at du ikke kan håndhilse eller klemme på andre. Du kan heller ikke sitte for nærme andre.
  • FØLG TIMEPLANEN: Du kan bare være på skolen når du har fått beskjed om at undervisningen foregår på skolen. Har du ikke undervisning med lærer, kan du ikke være på skolen.
  • SJEKK SKOLEMELDING/SMS: Hvis læreren din er syk, blir det sannsynligvis ikke undervisning. Da sender vi ut melding om dette om morgenen. Det er derfor viktig at du sjekker om du har fått meldinger før du reiser til skolen, så slipper du å komme til skolen uten grunn.
  • VASK HENDER: Du må vaske hendene når skolen begynner, etter toalettbesøk og spisepause, når skolen slutter, og etter du har tatt mye på dørhåndtak eller andre mulige smittekilder.
  • VASK PLASSEN DIN: Når du er ferdig på skolen, vasker du av pulten før du går.
  • HA MED DET DU TRENGER: Du kan ikke låne bøker og utstyr av andre.
  • ARBEIDSTØY: Hvis du bruker arbeidstøy, bør du så langt det er mulig ta det på deg før du kommer på skolen. Dette gjelder ikke elevene på hudpleie.
  • KANTINA ER STENGT: Kantina er fortsatt stengt. Derfor må du ha med deg mat og drikke.

REGELBRUDD: Hvis du bryter reglene, vil du først få en samtale om smittevernregler og en skriftlig advarsel. Hvis du fortsatt bryter reglene, kan du ikke følge undervisning på skolen den dagen og må gjøre skolearbeidet hjemmefra.

REISE TIL SKOLEN: Det er fint hvis du kan gå eller sykle til skolen, eventuelt kjøre bil. Det er dessverre ikke tillatt å parkere på skolen. Du kan parkere på senteret i inntil 3 timer. Vi unngår å bruke T-bane og buss hvis det er mulig.

Enkle smittevernsregler