Reiseliv og språk nivå 1

London-klassen 2015

Under den reiselivsfaglige delen ser vi på sammenhengen mellom reiseliv og samfunn, blant annet:

• Hvor reiste man tidligere og hvor reiser fremtidens mennesker? Hva er trendene?
  • Hvordan påvirker internasjonale hendelser reiselivet og reisemønsteret?
  • Hvordan skal vi ta vare på naturen samtidig som Norge ønsker mange turister som bruker naturen vår?
  • Hvem tjener penger på turistene?
  • Hvor i Norge ønsker utenlandske turister å reise, hvorfor?
  • Hvordan skal man presentere ulike destinasjoner til ulike målgrupper?

Arbeidsformer

Reiselivs- og opplevelsesindustrien er den raskest voksende næringen både på verdensbasis og i Norge, og næringen har et stort behov for folk med kompetanse. Vi skal derfor jobbe mye med den lokale reiselivsnæringen ved å ha gjesteforelesere fra næringen samt reise på ekskursjoner. Arbeidsformene vil forøvrig variere mellom forelesninger, oppgaveløsning, prosjekter, og elevpresentasjoner. Det gis stor mulighet for egenaktivitet og til å velge ulike arbeidsmåter.

Hva kreves for å ta dette faget?

Det kreves ingen spesielle forkunnskaper, men det er en fordel om du er interessert i å lære om hvordan kommunisere med mennesker fra ulike kulturer samt hvordan reiseliv påvirker samfunnet.

Muligheter faget gir

Reiseliv er et sammensatt fag hvor man kan se sammenhengen mellom flere fag. Vi er innom temaer fra blant annet sosiologi, historie, samfunnsøkonomi, markedsføring, geografi og ulike språk. Faget egner seg derfor godt til å kombinere med de fleste andre fag innenfor samfunnsfag, språk og økonomi.

Faget gir et godt grunnlag for videre studier innenfor reiseliv på ulike høgskoler. Tatt i kombinasjon med andre fag er reiseliv og språk også nyttig om man tenker på videre høgskole- eller universitetsstudier innen økonomi- og ledelsesfag eller samfunnsvitenskapelige fag som sosiologi og sosialantropologi.

Faget gir et godt grunnlag for videre studier innenfor reiseliv på ulike høgskoler og universitet i inn- og utland.

Programfaget tilbys på Vg2.

Antall timer: 5 timer

Vurdering: Standpunktkarakter. Muntlig eksamen (lokalgitt)

Lenker:

Reiseliv og språk 1 og 2